Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 28.07.2013.
20:46
B92 A
"Posle odluke URS-a smanjene su šanse da se promene partneri u Vladi", rekao je profesor Slaviša Orlović za B92 i dodao da pre implementacije izbori nisu mogući.
Nedelja 28.07.2013.20:56
"Pre primene Briselskog sporazuma nema izbora" (???) Aaa, to je ono sto svrbi! Drugi se pita, ne Srbija i njeni gradjani! Mnogo ste providni! Eh, da je srece, svima da vam "vidimo ledja"!
Nedelja 28.07.2013.21:14
Nece biti sustinskih promena dokle god se vlada formira iz redova partijskih regruta, bez rezerve poslusnih, tupavih, nemoralnih, nekreativnih, bez vizije i shvatanaj da nesto treba pre svega za drzavu i narod, koji ih je birao, da urade. Svesni su da igra kratko traje i zato svaki trenutak koriste za licno bogacenje. Samo vlada spasa, formirana od casnih ljudi, koji ne pripadaju dnevnim patijama, moze da donese sustinske promene, i pohapsi ove lopurde.
Nedelja 28.07.2013.21:50
,,,,,људски потенцијал који не одговара једној од две mainstream струје у остацима српске културе – или не одговара онима који нису при НВО-има, или онима који су партијски кадрови. За такве се једноставно затварају могућности за рад па тако и физички опстанак у овом друштву.Бахатост неуког сиромаха је кроз кратку историју пост-отоманске Србије свој климакс доживела управо после 5. октобра 2000. Увод у разградњу српске културе је, дакако, почео много раније, али је сасвим извесно да је са таласом комуниста који су из опанака ускочили у салонске станове њена драстична разградња почела ”ударнички”.
Ponedeljak 29.07.2013.15:00
Da, dolaskom "komunista" na vlast dogodilo se puno toga sto im se moze prebaciti. Sto se kulture tice, tu neporecive cinjenice govore njima u prilog, bar u odnosu na Kraljevinu Jugoslaviju. 1. Obrazovanje i skolstvo dozivljavaju svoj procvat. Pismenost naroda je od jadnih 20-tak posto dostigla skoro stoprocentni nivo. 2. Otvorenost univerziteta (prohodnost i za najsiromasnije) je jedan od najvaznijih kulturnih dostignuca. 3. Kultura i prosveta dobile su opstenarodni karakter. Knjiga, slika, ton, pokret postali su dostupni i radnickoj klasi, sto se i u praksi koristilo. 4. Ulaganja u ustanove kulture bila su ogromna. 5. Kulturni radnici ziveli su dostojnim zivotom. Treba biti objektivan!
Ponedeljak 29.07.2013.15:07
Radi dalje objektivnosti, treba i ovde reci da je oblast kulture jedno od najneuhvatljivijih i najkomplikovanijih delatnosti i drustva uopste, u celom svetu. Kao i svuda, tako su se i u Jugoslaviji, pa i u Srbiji, javljali razni problemi i devijacije. Los polozaj kulture obelezavaju izvesna "ideoloska" ogranicenja. Nekada se mislilo da je to karakteristika komunistickih sistema. Danas, medjutim, vidimo da je to bitna karakteristika tzv."novog poretka" kojeg sacinjavaju iskljucivo "antikomunisticki" tj. kapitalisticki sistemi. Polozaj intelektualaca i umetnika u novom poretku je vise nego korumpiran, i to njihovom odanoscu globalizmu i njegovoj ideologiji! Sistem nagradjivanja to pokazuje!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)